Chelsea verstoort Sunderland-debuut Di Canio met gelukkige goals

Matthijs van Laar07 apr 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2013, 17:55

Chelsea heeft zich weer gemeld in de top vier van de Premier League. De Londenaren wonnen op het eigen Stamford Bridge van Sunderland, in een wedstrijd die gekenmerkt werd door bizarre doelpunten. Niemand die daar bij the Blues nog om zal malen: de ploeg staat netjes derde en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van naaste belager Tottenham Hotspur. Newcastle United boekte ondertussen een cruciale zege. De club uit het noorden van Engeland won dankzij een treffer in blessuretijd van Fulham en neemt voorzichtig afstand van de degradatiestreep.

/

Chelsea - Sunderland 2-1
Het strijdplan van nieuwbakken coach Paolo Di Canio bleek in de eerste helft uitstekend te werken: Chelsea mocht het spel maken en als bekend gaat dat de Londenaren niet altijd even goed af. Het was dan misschien ook niet verwonderlijk dat de beste kansen voor de bezoekers waren. Al na drie minuten had Stéphane Sessegnon de 0-1 op zijn schoen, maar de spits schoot uit een lastige hoek in het zijnet. Chelsea had geen antwoord op de tactiek van the Black Cats en moest op slag van rust zelfs een tegentreffer incasseren. Na een hoekschop verdween de bal in een mêlee van spelers, waarna het leer plots in het doel lag. Uit de herhaling bleek dat Chelsea’s César Azpilicueta de ongelukkige was die het laatste zetje gaf.

Die pech sloeg na rust om in fortuin voor de thuisploeg. Na twee minuten spelen in de tweede helft schoot Oscar van dichtbij op doelman Simon Mignolet, die de bal weg zag springen en via de hak van verdediger Matt Kilgallon in zijn eigen doel zag verdwijnen. Met wederom een curieuze treffer boog Chelsea het duel zeven minuten later definitief om: David Luiz raakte met zijn schot de benen van Branislav Ivanovic, die er geen weet van had dat de bal via hem uiteindelijk dusdanig van richting veranderde, waardoor Mignolet volledig op het verkeerde been stond. Het maakte de vreugde bij de Serviër er uitereaard niet minder om. Chelsea hield in het restant van de wedstrijd stand, al ging dat niet altijd even gemakkelijk. Zo was Adam Johnson bijvoorbeeld nog dicht bij de 2-2, maar zijn schot zeilde rakelings naast.

/

Newcastle United - Fulham 1-0
Newcastle United heeft in extremis een buitengewoon belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Het min of meer uitgespeelde Fulham leek op voorhand een uitgelezen tegenstander om weer eens de volle buit te pakken, maar the Magpies, met Tim Krul in het doel en Vurnon Anita als vroege invaller, verzuimden lange tijd om de opponent de nek om te draaien. Alhoewel Krul zich zo nu en dan moest onderscheiden met een redding, had de thuisploeg daar namelijk alle gelegenheid toe. De kansen gingen er echter niet in, waardoor een punt lange tijd het maximaal haalbare leek. Diep in blessuretijd deed Papiss Cissé de (nog aanwezige) toeschouwers op St James’ Park met zijn succesvolle uithaal echter ontploffen van blijdschap: 1-0.