voetbalzone

Chelsea vreest uitschakeling na forse nederlaag in Turijn

Matthijs van Laar20 nov 2012, 21:36
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2012, 21:36
Advertentie

Titelhouder Chelsea moet ernstig rekening houden met een vroegtijdig einde in de Champions League. Het team van Roberto Di Matteo gaf niet thuis tegen Juventus, dat met 3-0 een flink maat te groot bleek. Wanneer de Italianen, al vijftien Europese duels ongeslagen, over twee weken minimaal een punt pakken bij Shakhtar Donetsk is het einde oefening voor Chelsea. De Oekraïners wonnen zelf met 2-5 bij FC Nordsjaelland en zijn al zeker van de volgende ronde.

/

Juventus - Chelsea 3-0
Om alles in eigen hand te houden móest Juventus winnen en dat was aan de ploeg van Antonio Conte af te zien. De Oude Dame begon furieus en kreeg al meteen een dot van een kans. Fabio Quagliarella zag zijn inzet echter onschadelijk gemaakt worden door Petr Cech. Chelsea, dat zich met name beperkte tot verdedigen, stelde daar voor rust één gevaarlijk moment tegenover. Eden Hazard werd perfect bediend door Oscar, maar de Belg schoot rakelings naast. Juve bleef echter aandringen en zag dat zeven minuten voor rust beloond worden: een schot van Andrea Pirlo werd van richting veranderd door Quagliarella, waardoor Cech zich geklopt wist. Niet veel later haalde Ashley Cole nog een bal van de lijn.

Zich bewust van de dreigende situatie bewoog Chelsea zich na de hervatting meer naar voren, maar het ontbrak de Engelsen aan creativiteit. Di Matteo moest dan ook lijdzaam toezien dat zijn spelers geen enkele kans creëerden en dat lukte Juventus wel. Kwadwo Asamoah vond na een uur spelen Arturo Vidal, die wederom via het been van een tegenstander (Ramires) raak schoot. Ook het inbrengen van Fernando Torres bracht vervolgens weinig soelaas. De beste kans op een nieuwe treffer was zelfs voor Juve, maar Mirko Vucinic schoot van dichtbij slordig over. Invaller Sebastian Giovinco tekende vlak voor tijd na een snelle uitbraak voor de 3-0. Juve heeft over twee weken bij Shakhtar genoeg aan een punt om zich bij de beste zestien van Europa te voegen.

/

FC Nordsjaelland - Shakhtar Donetsk 2-5
Even knipperen met de ogen was er niet bij voor de aanwezige toeschouwers in het Parken Stadion. Wie dat wel deed, liep namelijk kans een hoogtepunt te missen. Het vermakelijke treffen werd na 23 minuten spelen opengebroken door Morten Nordstrand, die op aangeven van Joshua John de 1-0 binnen schoot. Luiz Adriano begreep vervolgens een sportieve geste van Willian niet en ging tot ontzetting van iedereen en alles aan de haal met een terugspeelbal richting de goalie van Nordsjaelland: 1-1. Na een assist van Patrick Mtiliga tekende Kasper Lorentzen met een prachtige knal voor de terechte nieuwe voorsprong. Willian pegelde op slag van rust echter een nieuwe gelijkmaker tegen de touwen.

Na de pauze stelden de Oekraïners orde op zaken. Met een schitterende knal van randje zestien bracht Willian de bezoekers na vijf minuten spelen in de tweede helft op voorsprong, waarna Luiz Adriano twee minuten later de spanning definitief wegnam. Via Kasper Lorentzen en Anders Christiansen kreeg de kampioen van Denemarken daarna nog wel mogelijkheden om de wedstrijd nieuw leven in te blazen, maar zij faalden in de afwerking. In de slotfase bepaalde Adriano met zijn derde van de avond de eindstand op 2-5. Shakhtar is daarmee niet meer in te halen door Chelsea en Nordsjaelland en plaatst zich dus voor de achtste finales. Voor de Denen zit het Europese avontuur er na 5 december definitief op.

Bezig met laden …