voetbalzone

Chelsea vreest voor einde seizoen Van Ginkel: 'Ziet er niet goed uit'

Bart Kruyt25 sep 2013, 07:20
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2013, 07:20
Advertentie

Bij Chelsea houdt men er rekening mee dat Marco van Ginkel voorlopig niet inzetbaar zal zijn. De middenvelder had dinsdagavond een basisplaats in de bekerwedstrijd tegen Swindon Town, maar moest zich al vroeg in de wedstrijd laten vervangen met een op het oog zware knieblessure. Volgens de Daily Mail wordt er gevreesd dat Van Ginkel het restant van het seizoen moet missen.

/

Na een duel om de bal met Alex Pritchard blesseerde de ex-Vitessenaar zich in de zesde minuut aan zijn knie. Hij ging naar de grond, liet zich behandelen en probeerde het daarna ‘eruit te lopen’, maar dat lukte niet. Van Ginkel moest zich laten vervangen door Ramires, die overigens ook nog geblesseerd uitviel. Woensdag moet er meer duidelijkheid komen over de ernst van de blessures van de middenvelders.

Van Ginkel lijkt er een stuk slechter aan toe te zijn dan Ramires. Bij Chelsea houdt men rekening met een gescheurde kruisband, wat een maandenlange revalidatie zou betekenen. "Het is nog te vroeg om iets met zekerheid te kunnen zeggen, maar het ziet er niet goed uit", zei Steve Holland, de assistent van José Mourinho bij Chelsea. "Hij zal woensdag een scan laten maken."

Cesar Azpilicueta, ploeggenoot van Van Ginkel bij de Europa League-winnaar, stak de Nederlander via Twitter alvast een hart onder de riem: "Ik ben blij met de overwinning, maar bedroefd door de blessure van Marco. Beterschap, mijn vriend. We zijn hier allemaal om je te steunen", schreef de Spanjaard. Chelsea won uiteindelijk met 2-0 van Swindon Town in de Capital One Cup.

Bezig met laden …