voetbalzone

Chelsea wil ‘waardevolle speler’ behouden: ‘Hij krijgt zijn contract’

Gijs Freriks10 dec 2013, 18:10
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2013, 18:10
Advertentie
/

Ashley Cole is ook volgend seizoen waarschijnlijk bij Chelsea werkzaam. De linksachter zat de laatste zeven wedstrijden op de bank ten faveure van César Azpilicueta en heeft een aflopend contract, maar José Mourinho is erg tevreden over de Engelsman. De manager van the Blues geeft aan dat hij de 32-jarige Cole graag wil behouden.

“Natuurlijk gaat hij dit seizoen zijn wedstrijden spelen”, zegt Mourinho in de Engelse media. “Of hij zijn plekje terug zal krijgen? Dat weet ik niet, maar hij zal wel altijd zijn wedstrijden spelen en altijd een goede speler zijn. En hij krijgt uiteraard zijn contract, want hij is een waardevolle speler.” Cole staat dit seizoen tot dusver op negen competitiewedstrijden en twee Champions League-duels. Hij werd de afgelopen weken in verband gebracht met een vertrek. Onder meer New York Red Bulls en Los Angeles Galaxy zouden belangstelling hebben voor de verdediger.

Ondanks dat Cole waarschijnlijk een nieuw contract krijgt aangeboden, valt het niet uit te sluiten dat Chelsea de markt op gaat voor een extra back. De namen van onder anderen Ricardo Rodríguez, Luke Shaw en Senad Lulic zijn reeds genoemd. Cole, die 106 interlands achter zijn naam heeft staan, maakte in 2006 de overstap van Arsenal naar de stadsgenoot. Hij won met Chelsea onder meer één keer de landstitel en in het seizoen 2011/12 de Champions League.

Bezig met laden …