voetbalzone

'Chelsea wilde Genk-supertalent De Bruyne bij Vitesse stallen'

Bart Kruyt01 okt 2010, 21:38
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2010, 21:38
Advertentie

Vitesse haalde deze zomer de nodige jongelingen naar Arnhem, maar had bijna ook nog kunnen beschikken over Kevin De Bruyne. Chelsea wilde het supertalent deze zomer overnemen van Racing Genk, om hem vervolgens te stallen bij Vitesse. Dat beweert Patrick De Koster, zaakwaarnemer van De Bruyne, in Passie voor Voetbal.

/

Vitesse werd deze zomer overgenomen door Merab Jordania, die goed bevriend is met Roman Abramovich. Mede daardoor konden de Arnhemmers Slobodan Rajkovic, Nemanja Matic en Matej Delac huren en als het aan Chelsea had gelegen was ook De Bruyne naar Arnhem gegaan. De achttienjarige Belg bleef echter bij Genk.

Chelsea was zeker niet de enige club die De Bruyne wilde hebben. “Bayern München belde mij maar liefst zesmaal met vragen over Kevin”, zegt De Koster. “Als Kevin vertrekt is dat misschien wel de interessantste club. Bayern is een topclub die jonge talenten kansen geeft onder leiding van een goede coach als Louis Van Gaal.”

De Bruyne tekende een nieuw contract bij de Limburgers en moet Genk in de toekomst veel geld opleveren. “Ik schat dat Kevin op dit moment vier à zeven miljoen euro waard is. En als hij zo blijft verder doen, dan kan dat bedrag binnenkort tussen de zes en negen miljoen euro liggen”, berekende De Koster.

Bezig met laden …