Chelsea wint doelpuntrijk duel van Brighton mede dankzij rode kaart Nederlander

Jan Hoeksema23 jul 2023, 10:36
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2023, 10:36

Chelsea heeft in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) in een vermakelijk duel gewonnen van Brighton & Hove Albion: 4-3. In het Lincoln Financial Field Stadium in Philadelphia kwam Chelsea eerst op achterstand, maar uiteindelijk wisten the Blues toch de overwinning binnen te slepen. Het keerpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Jan Paul van Hecke.

Bij de Londenaren mocht Ian Maatsen het wederom vanaf de start laten zien, nadat hij donderdagnacht twee keer wist te scoren tegen Wrexham AFC (5-0). De Nederlander begon tegen Brighton als linksbuiten, terwijl hij tijdens zijn verhuurperiode aan Burnley afgelopen seizoen nog veelal werd gebruikt als linkervleugelverdediger. Aan de kant van Brighton startte Van Hecke als linker centrale verdediger en begonnen Bart Verbruggen en Joël Veltman op de bank.

In de dertiende minuut was het voor het eerst raak. Na een ogenschijnlijk ingestudeerde hoekschop kon Danny Welbeck binnenschieten namens Brighton: 0-1. The Seagulls konden niet lang genieten van de voorsprong, daar Christopher Nkunku in minuut negentien gelijk maakte. Na een kwartier in de tweede helft moest Van Hecke het veld verlaten met een rode kaart die hij kreeg voor een foutieve tackle op de Italiaan Cesare Casadei. Onder meer invallers Verbruggen en Veltman konden niet voorkomen dat Chelsea via Mykhailo Mudryk, Conor Gallagher en Nicolas Jackson uitliep naar een 4-1 voorsprong. Brighton kwam via João Pedro (penalty) en Deniz Undav nog terug in de wedstrijd, maar een gelijkspel zat er niet meer in: 4-3.