voetbalzone

Chelsea wint moeizaam van Leverkusen, Genk houdt stand

Thijs Post13 sep 2011, 22:36
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2011, 22:36
Advertentie

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft maar één droom: de Champions League winnen. De Russische miljardair haalt alles uit de kast om zijn droom te verwezenlijken, maar vooralsnog komt er van zijn plannen maar weinig terecht. The Blues zijn dit voetbaljaar in ieder geval goed begonnen in Europa: het stugge Bayer Leverkusen werd met de nodige moeite aan de kant geschoven: 2-0. Mario Been beleefde een mooi debuut in het kampioenenbal: zijn Racing Genk hield stand tegen de Spaanse Furie van Valencia: 0-0.

/

Chelsea - Bayer Leverkusen 2-0
De wedstrijd tussen Chelsea en Bayer Leverkusen begon overweldigend met een zeer actieve Fernando Torres en afgekeurde doelpunten aan beide kanten. De veelbesproken spits probeerde het na twee minuten al met een fantastische volley, zag acht minuten later een schot gepakt worden door Leverkusen-doelman Bernd Leno en tussen die kansen in werd een doelpunt van hem afgekeurd. Scheidsrechter Stéphane Lannoy oordeelde dat Raul Meireles, die zich in buitenspelpositie bevond, het hakje van Torres van richting had veranderd, maar dat leek niet het geval.

Even daarvoor werd aan de andere kant een treffer van Simon Rolfes afgekeurd (duwen na een hoekschop) en na de mooie openingsfase zakte het niveau snel in. Daniel Sturridge was de gevaarlijkste man op het veld, maar ook Chelsea-manager André Villas-Boas kon er wat van; de oefenmeester ging flink tekeer langs de zijlijn. Het leek Chelsea niet te lukken de stugge Werkself, met Michael Ballack in de basiself, te ontmantelen. Torres kreeg kansen, Sturridge was dichtbij, maar het was David Luiz die zijn ploeg op voorsprong moest zetten. Aan de andere kant hadden Ballack (die onder luid applaus werd gewisseld) en André Schürrle zomaar voor een verrassing kunnen zorgen. In de extra tijd zorgde Juan Mata nog voor 2-0, door uitstekend voorbereidend werk van Torres af te ronden.

/

RC Genk - Valencia 0-0
Mario Been begon het avontuur met zijn Racing Genk in de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Valencia. Geen eenvoudige opgave en de Spanjaarden waren dan ook de betere ploeg in het eerste bedrijf, al had spits Jelle Vossen de pech dat hij buitenspel liep toen hij doorbrak richting het Spaanse doel. De druk van de bezoekers op het doel van László Köteles was een stuk groter, maar onder anderen Roberto Soldado en Pablo Piatti hadden het vizier niet op scherp staan.

Ook na de onderbreking was de bezoekende partij de betere ploeg, al kwam de thuisploeg iets beter in het spel. De manschappen van Been hielden dapper en soms met het nodige geluk stand; zo belandde een omhaal van Rami op de lat. Valencia-coach Unai Emery zag tot zijn afgrijzen diverse grote kansen om zeep geholpen worden, bracht met Aritz Aduriz nog een extra aanvaller in het veld en ging vol in het offensief, maar doelpunten vielen er niet meer in de Cristal Arena.

Beelden Chelsea - Bayer Leverkusen:


Beelden RC Genk - Valencia:


Bezig met laden …