voetbalzone

'Chelsea zal me het eerste jaar uitlenen en dat zal allicht aan Atlético zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk18 jul 2011, 08:00
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2011, 08:00
Advertentie

De transfer van Thibaut Courtois naar Chelsea werd zaterdag afgerond. Voor een bedrag van negen miljoen euro maakt de doelman de overstap van RC Genk naar de Premier League-club. De landskampioen van België benadrukte dat men door de tiener werd gedwongen om medewerking te verlenen. "Ik vind het spijtig dat ze mij nu zwart maken", vertelt Courtois aan Het Nieuwsblad.

/

"Ze moeten de hand in eigen boezem steken en zich afvragen waar zij mee bezig zijn", vertelt de toekomstige opvolger van Petr Cech maandag. "Wat ze mij boden bij de gesprekken over een contractverlenging was echt weinig. Terwijl ik toch een sterkhouder was vorig seizoen. Toen had ik al beslist dat ik niet zou blijven. Genk hield daarna altijd de deur dicht voor transferbesprekingen. Ze hebben ons niet alles verteld wat er gebeurde. Dat vind ik heel jammer van hen."

Courtois ontkent dat hij voor het geld heeft gekozen. "De mensen denken nu dat ik geld ga pakken op de bank bij Chelsea. Dat klopt niet. Ik kan nu sportief sneller een stap omhoog zetten. Chelsea zal me het eerste jaar uitlenen en dat zal allicht aan Atletico Madrid zijn. Daar moet ik normaal gezien mijn kans krijgen als eerste doelman. Afhankelijk van mijn prestaties zal ik misschien ook een tweede en een derde jaar uitgeleend worden om dan opgenomen te worden in de kern."

Courtois maakte al kennis met zijn nieuwe ploeggenoten. "Ik heb iedereen nog gezien in de kantine. André Villas-Boas kende me nog van toen ik met Genk Europees speelde tegen FC Porto. Ik sprak ook al even met Cech en zei ook goedendag tegen Didier Drogba, Frank Lampard en John Terry. Het was gek. Normaal gezien speel ik op de Playstation met al die mannen en plots stond ik tussen hen. Vorig jaar had ik hiervan niet eens durven te dromen."

Bezig met laden …