Chelsea zegeviert bij Derby, rood Essien

24 nov 2007, 20:05
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2007, 20:05
Chelsea blijft volop meedraaien in de top van de Premier League. De Londenaren wonnen zaterdagavond met 2-0 bij Derby County. Door de zege houdt de club van trainer Avram Grant de koppositie in het vizier.

Oud-Feyenoorder Salomon Kalou vertolkte in de eerste helft een belangrijke rol bij The Blues. De Ivoriaan opende na een uitstekende opgezette Chelsea-aanval de score (17’), maar tevens miste hij een levensgrote mogelijkheid door voor open doel te falen. Shaun Wright-Philips verdubbelde in het laatste deel van de wedstrijd (73') de eindstand.

Diep in blessuretijd liep middenvelder Michael Essien nog tegen een domme rode kaart aan. Hij sloeg opzichtig zijn tegenstander, waarna arbiter Andre Marriner de middenvelder uit het veld stuurde.