voetbalzone

Chelsea ziet bod van maar liefst 93 miljoen euro afgewezen worden

Jonathan van Haaster27 jul 2023, 19:59
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Chelsea heeft een nieuw bod ingediend voor Moisés Caicedo, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De middenvelder van Brighton & Hove Albion maakt grote indruk in Zuid-Engeland en dat is hem op veel interesse komen te staan. Het laatste voorstel van Chelsea, omgerekend 93 miljoen euro, is door Brighton naar de prullenbak verwezen.

Brighton maakte onder manager Roberto De Zerbi afgelopen seizoen grote indruk in de Premier League. De club eindigde op een razendknappe zesde plaats: nog nooit eindigden the Seagulls hoger. Caicedo ontpopte zich als een van de sterkhouders in het team en dat leverde de Ecuadoraan in de afgelopen winterstop al concrete interesse op van Arsenal. The Gunners meldden zich meermaals bij Brighton, maar ook het laatste bod van ruim 81 miljoen euro werd afgewezen. Caicedo ligt nog tot medio 2027 vast bij Brighton, dat ook de optie heeft om de verbintenis met een jaar te verlengen.

Nu lijkt Chelsea de belangrijkste gegadigde om de 21-jarige defensieve middenvelder over te nemen. Hoewel het laatste bod van de Londenaren is afgewezen – the Blues boden eerder 70, 75 en 81 miljoen euro – blijven de clubs verder onderhandelen over Caicedo. Een akkoord is nog niet nabij, al is het maar de vraag in hoeverre Caicedo te houden is voor Brighton. De club zou naar verluidt minimaal 100 miljoen pond, omgerekend 116 miljoen euro, willen zien voor de Zuid-Amerikaan. Als de club uiteindelijk toch akkoord gaat met een verkoop, komt het mogelijk uit bij Scott McTominay, weet The Daily Mail. De Schot van Manchester United staat echter ook in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United, waar hij geldt als kandidaat-opvolger van de naar Arsenal vertrokken Declan Rice.

Chelsea-trainer Mauricio Pochettino liet zich eerder deze voorbereiding al uit over versterkingen op het middenveld. "We werken eraan om ons in die linie te versterken", sprak de Argentijnse manager tegenover de verzamelde pers. "Ik denk dat de spelers die hier mee zijn in de voorbereiding in onze plannen voorkomen, de plannen van Chelsea. We werken er hard aan om te proberen meer spelers toe te voegen in verschillende linies en hopen dat dit snel gebeurt." Brighton verzekerde zich in de zomer van 2021 van de diensten van Caicedo, die overkwam van Independiente del Valle. Brighton besloot hem te verhuren aan Beerschot, waar hij een half jaar zou blijven voor hij terugkeerde naar Engeland. Inmiddels staat de teller op 53 duels voor the Seagulls.

Bezig met laden …