voetbalzone

‘Chelsea zit Liverpool dwars en biedt 13 miljoen voor opvolger Mata’

Daniel Cabot Kerkdijk23 jan 2014, 07:05
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2014, 07:05
Advertentie
voetbalzone

Liverpool is achter de schermen al weken bezig met de winterse komst van Mohamed Salah, maar krijgt plotseling concurrentie van Chelsea. Volgens diverse Britse media heeft de club uit Londen woensdagavond laat een formeel bod van dertien miljoen euro op de vleugelaanvaller van FC Basel uitgebracht. Zodoende gaan beide clubs ‘head tot head’ om de 21-jarige Egyptenaar in te lijven.

De onderhandelingen tussen FC Basel en Liverpool bevinden zich naar verluidt in een vergevorderd stadium, maar de hoogte van de transfersom blijft een punt van discussie. FC Basel houdt vast aan de hoofdprijs van negentien miljoen euro voor ‘de Egyptische Lionel Messi’, terwijl Liverpool niet verder wil gaan dan iets meer dan veertien miljoen euro. Nu toont dus ook Chelsea concrete interesse en een hoger bod uit West-Londen dan dertien miljoen euro behoort zeker tot de mogelijkheden.

De belangstelling van Chelsea heeft alles te maken met de aanstaande verkoop van Juan Mata aan Manchester United. José Mourinho kon Salah beoordelen in de twee Champions League-duels tussen Chelsea en FC Basel, waarin de Noord-Afrikaan goed was voor twee treffers. De ex-speler van El Mokawloon, goed voor 17 doelpunten in 27 A-interlands, heeft een voorkeur voor Liverpool, omdat zijn kansen op speeltijd op Anfield nu eenmaal groter zijn.

Bezig met laden …