voetbalzone

Chelsea zwaait verdediger tijdelijk uit: ‘Dit is een echte familieclub’

Gijs Freriks17 jan 2014, 10:30
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2014, 10:30
Advertentie

Chelsea verhuurt Ryan Bertrand voor de rest van het seizoen aan Aston Villa. Dat maakte manager José Mourinho vrijdag tijdens de persconferentie voor de competitiewedstrijd van zondag tegen Manchester United bekend. Inmiddels hebben the Villans het nieuws ook bevestigd. De 24-jarige linkervleugelverdediger kwam dit seizoen pas in drie wedstrijden voor the Blues in actie.

voetbalzone

De tweevoudig Engels international deed in het Premier League-duel met Cardiff City (4-1 winst) ruim een uur mee en maakte in de Capital One Cup de wedstrijden tegen Swindon Town (0-2 winst) en Arsenal (0-2 winst) vol. Bertrand speelde tot op heden 56 officiële wedstrijden voor Chelsea en won in 2012 de finale van de Champions League, door in Beieren Bayern München te verslaan. Hij nam dat jaar ook deel aan de Olympische Spelen in Londen.

“Ryan brengt veel ervaring met zich mee, dus hij is een goede aanwinst”, zegt Villa-trainer Paul Lambert. “Hij zal hier goed passen en kijkt er met enthousiasme naar uit om hier te spelen. We zijn Chelsea dankbaar.” Bertrand, die vijf keer eerder werd verhuurd en nu ook in verband met onder meer Liverpool en Fulham werd gebracht, spreekt zelf van een ‘fantastische kans’: “Villa is een fantastische club met een rijke historie, dit is een echte traditionele Engelse club, een familieclub.”

Bezig met laden …