Chicharito bezorgt Mexico na Bosnisch geblunder zege in blessuretijd

Bart Kruyt01 jun 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2012, 07:00

Mexico heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het nippertje gewonnen van Bosnië. De oefenwedstrijd tussen het Noord-Amerikaanse en Europese land leek op een remise af te stevenen, maar in blessuretijd besliste Javier Hernández anders. De spits van Manchester United profiteerde van knullig verdedigingswerk bij Bosnië en prikte de 2-1 tegen de touwen.

/

Hernández was een halfuur voor tijd als invaller binnen de lijnen gekomen en miste rond de tachtigste minuut nog twee goede kansen, maar driemaal bleek scheepsrecht te zijn. Stojan Vranjes probeerde de bal weg te werken met een omhaal, maar faalde in twee instanties hopeloos en zag het leder voor de voeten van 'Chicharito' rollen. Die faalde niet in de afronding en bezorgde Mexico de zege.

"Natuurlijk is dit belangrijk", zei Hernández na het laatste fluitsignaal. "We willen iedere wedstrijd winnen, voor ons maakt het niet uit of het een vriendschappelijke interland is of niet." Giovani Dos Santos had Mexico in de zesde minuut al op voorsprong gezet, maar dit doelpunt werd nog ongedaan gemaakt door Edin Dzeko, die een kwartier voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening nam.