voetbalzone

Chicharito krijgt advies: ‘Ga weg bij Manchester United, dat is het beste’

Erik van Dam22 mei 2014, 14:16
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 14:16
Advertentie

Javier Hernández, alias Chicharito, heeft van bondscoach Miguel Herrera het advies gekregen weg te gaan bij Manchester United. De keuzeheer van Mexico denkt dat het beter is voor Hernández’ loopbaan als hij deze zomer besluit Old Trafford te verlaten. De 25-jarige aanvaller heeft er vier seizoenen in Manchester opzitten, maar kwam jaar na jaar minder aan de beurt in de voorhoede.

voetbalzone

Toen hij arriveerde bij de club moest hij concurreren met Wayne Rooney en Dimitar Berbatov, maar na zijn tweede seizoen kwam Robin van Persie binnen en brak Danny Welbeck door. Hernández viel flink terug in de pikorde van Sir Alex Ferguson en heeft ook onder David Moyes maar weinig kansen gekregen om te laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. De vraag is of hij van Louis van Gaal nog nieuwe kansen krijgt.

Ondanks een prima gemiddelde (37 doelpunten in 101 wedstrijden) lukt het de Mexicaan maar niet om onomstreden te worden en op te klimmen tot een vaste basisspeler. Bondscoach Herrera heeft hem dan ook geadviseerd zijn contract tot 2016 niet uit te dienen. “Ik denk dat het in zijn eigen belang is dat hij weggaat bij de club. Hij neemt dat ook in overweging, om elders meer aan spelen toe te komen”, verklapt Herrera.

Internazionale zou het wel zien zitten in de spits, die bij Mexico fraaie cijfers kan overleggen: 58 interlands, 35 doelpunten. Hij is er volgende maand bij op het WK in Brazilië en kan zich daar wellicht in de kijker van meer clubs spelen. “Er is op dit moment nog onzekerheid over mijn toekomst, maar ik richt me volledig op het WK. Mijn zaakwaarnemer regelt verder alles. Wanneer mijn toekomst duidelijk wordt? Geen idee: morgen, over een paar dagen of pas over een paar maanden.”

Bezig met laden …