voetbalzone

‘Chicharito moet stoppen bij Mexico en United-carrière redden’

Erik van Dam24 okt 2013, 17:39
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2013, 17:39
Advertentie

Javier Hernández verliet zijn vaderland Mexico ruim drie jaar geleden voor de droom van voetbal in West-Europa. De spits tekende bij Manchester United en liet sindsdien al vaak zien over veel talent te beschikken. Echt een vaste waarde werd hij evenwel niet onder Sir Alex Ferguson en ook David Moyes moet hij nog compleet overtuigen. Ricardo Ferretti raadt hem aan te stoppen bij Mexico.

/

Mexico verloor drie van de laatste vier interlands en dat kwam mede doordat Chicharito het doel niet wist te vinden. De centrumaanvaller staat op 57 interlands en 35 doelpunten, maar overtuigde de laatste interlands niet. Hij miste meerdere kansen en zag er niet goed uit. Ferretti, trainer van Tigres in de nationale Mexicaanse competitie, vindt dat Hernández het volste recht heeft om er helemaal mee te stoppen.

“Als hij besluit niet op te komen dagen, is dat zijn goed recht. Hoeveel kansen om basisspeler te worden bij Manchester United zijn er nu al aan hem voorbij gegaan?”, vraagt Ferretti zich hardop af in gesprek met Record. “Hij kan het besluit nemen Mexico voortaan te weigeren. Dan kan hij zeggen dat hij bijna geen kansen meer over heeft om basisspeler te zijn bij zijn club en dat hij daar nu voor wil gaan.”

Hernández kwam in het shirt van United dit seizoen tot drie wedstrijden in de competitie, twee in de Champions League en een in de League Cup: scoren deed hij alleen tegen Liverpool in het tweede bekertoernooi. In de voorgaande seizoen maakte de Mexicaanse spits er dertien, tien en tien in de Premier League. Zijn contract bij the Red Devils loopt na dit seizoen nog twee jaar door.

Bezig met laden …