Chicharito velt Japan en komt all-time top drie van Mexico binnen

Erik van Dam22 jun 2013, 22:57
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2013, 22:57

Mexico heeft op een waardige manier afscheid genomen van de strijd om de Confederations Cup in Brazilië. El Tri verloor de eerste groepswedstrijd met 1-2 van Italië en ging vervolgens ook ten onder in duel met Brazilië (2-0). De afsluitende ontmoeting in de groep met het eveneens puntloze Japan eindigde echter wél in een zege. Dankzij Javier Chicharito Hernández werd het 1-2.

/

Met slechts de eer nog op het spel in Belo Horizonte begonnen Japan en Mexico gepassioneerd aan hun laatste wedstrijd. Na twee vroegen kansen voor Shinji Kagawa en Keisuke Honda kwamen de Mexicanen iets beter in het ritme en kwam Andrés Guardado in kansrijke positie. De middenvelder klopte keeper Eiji Kawashima met zijn kopbal, maar raakte vervolgens slechts de Japanse paal.

De openingsfase van de tweede helft was direct voor Mexico, dat beter en beter ging spelen. Raúl Jiménez kopte uit een hoekschop recht in Kawashima’s handen, maar een minuut daarna was het alsnog raak. Guardado gaf een geweldige pass richting Hernández, die met het hoofd doeltreffend was en zo zijn tweede van het toernooi maakte. Giovani dos Santos raakte als tweede speler van zijn land de paal, via de hand van Kawashima.

/

Hopeloos verdedigen na dik een uur spelen leidde de 0-2 in en opnieuw was Chicharito het goudhaantje. De reservespits van Manchester United kopte bij de tweede paal raak, toen de doelman niet ver genoeg uitkwam. Daarmee kwam hij de top drie binnen van de topscorers aller tijden in het shirt van Mexico. Jared Borgetti is met 46 doelpunten nog altijd eerste, maar daarachter staat Cuauhtémoc Blanco met 39 goals en dan volgt Hernández samen met twee oud-internationals al met 35 stuks.

Japan, dat de tegenstander van zaterdag pas één keer in de historie wist te verslaan, boog na die treffer het hoofd nog niet. Enkele minuten voor tijd tikte Shinji Okazaki van dichtbij binnen. De gelijkmaker bleef echter uit en in de extra tijd liet Hernández de kans op een hattrick liggen: Kawashima stopte een penalty van zijn voet en de rebound eindigde op de lat. Zowel de Japanners als de Mexicanen kunnen nu gaan genieten van een vakantie, voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de clubs weer van start gaat.