voetbalzone

‘Chiellini overdreef: hij vergeleek de beet van Suárez met een kus’

Thijs Post25 sep 2015, 12:15
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2015, 12:15
Advertentie

Luis Suárez zette in de WK-wedstrijd tussen Uruguay en Italië zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini. Het leverde Suárez, die eerder al Otman Bakkal en Branislav Ivanovic had gebeten, een schorsing van vier maanden op. Chiellini heeft het incident destijds flink overdreven, om er maar voor te zorgen dat Suárez het veld uitgestuurd zou worden.

voetbalzone

Dat zegt Fernando Mitjans, vicevoorzitter van het beroepscomité van de FIFA. “Toen de scheidsrechter werd gevraagd wat er was gebeurd, zei de scheidsrechter dat hij niets gezien had. Het slachtoffer, Chiellini, zei ook dat er niets aan de hand was. Weet je wat Chiellini zei? ‘Het was als een kus van mijn vriendin en ik deed het om hem van het veld gestuurd te zien worden’”, laat Mitjans weten aan FOX Sports.

“Chiellini kwam niet naar de hoorzitting en hij gaf geen antwoord op de schriftelijke vragen van het tribunaal. De Zwitsers konden het niet geloven. Een kus van zijn vriendin en hij deed het om Suárez van het veld gestuurd te krijgen.” Mitjans zelf vindt de straf voor Suárez te zwaar. “Hij werd niet bestraft als sporter, maar als crimineel.”

Bezig met laden …