voetbalzone

Chilavert weigert neergeschoten Cabañas op te stellen en neemt ontslag

Bart Kruyt07 jun 2012, 09:30
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2012, 09:30
Advertentie

12 de Octobre moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Paraguayaanse derdeklasser stond onder leiding van Rolando Chilavert, de oudere broer van de legendarische keeper José Luis Chilavert, maar die heeft zijn ontslag ingediend. De reden: Chilavert weigerde om de twee jaar geleden neergeschoten Salvador Cabañas op te stellen, terwijl het bestuur dat wel eiste.

/

Voormalig Paraguayaans international Cabañas werd in januari 2010 in zijn hoofd geschoten in een bar in Mexico, maar overleefde de schietpartij. De aanvaller moest wel een streep zetten door deelname aan het WK in Zuid-Afrika, aangezien hij een lange revalidatieperiode tegemoet ging. De kogel bleef in zijn hoofd zitten, maar de artsen zagen geen reden waarom Cabañas niet meer zou kunnen voetballen. Bij 12 de Octobre kreeg hij de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

Chilavert weigerde echter om Cabañas op te stellen, terwijl het bestuur wel wil dat de aanvaller aan spelen toekomt. "Het was een wonder dat zijn leven werd gered, maar hij heeft nog steeds visuele problemen aan zijn linkerkant", legt Chilavert uit. "Als hij met zijn rug naar het doel staat, kan hij niet naar links wegdraaien. Hij kan zich beter beperken tot trainen, dat is de beste therapie voor hem. De aandacht van zijn ploeggenoten en het publiek zal hem goed doen. Wellicht dat hij met de reserves mee kan doen, totdat hij volledig is hersteld." Het bestuur denkt daar anders over en daarom is Chilavert vertrokken.

Bezig met laden …