voetbalzone

Chileens bondscoach Bielsa blijkt liefhebber van oude Ajax

Erik van Dam23 jun 2010, 12:37
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2010, 12:37
Advertentie

Marcelo Bielsa heeft verklaard een liefhebber te zijn van de oude Ajax-stijl, midden jaren negentig. De bondscoach van Chili probeert dit WK zo ver mogelijk te komen met La Roja en verklaart in een interview met het Algemeen Dagblad dat hij altijd bewondering heeft gehad voor de Amsterdamse speelwijze die de club succes bracht.

/

Het Ajax dat vijftien jaar geleden de Champions League won, kan rekenen op zijn sympathie. “Die ploeg speelde heel flexibel bij balbezit van de tegenstander. De linies pasten zich aan, naar gelang het spel van het andere team. Maar in balbezit had het een geheel eigen stijl. Onafhankelijk van anderen en natuurlijk aanvallend. Wij proberen dat met Chili ook”, zegt de geboren Argentijn woensdag in de ochtendkrant.

“Als dergelijk voetbal goed wordt uitgevoerd is het winnend én leuk voor het publiek om te zien. Daar gaat het allemaal om. Wat ik misschien nog wel het mooiste vind, is dat Ajax in die tijd gemiddeld 37 keer per wedstrijd terugspeelde. Dat lijkt niet attractief, fans keuren zoiets af, maar bij Ajax betekende het niets anders dan een nieuwe poging een mooie aanval op te zetten.” Chili kan zich komende vrijdag gaan plaatsen voor de achtste finales. Het won haar eerste twee wedstrijden al van Honduras (1-0) en Zwitserland (1-0).

Bezig met laden …