voetbalzone

Chileense bond schorst Pedrozo 27 wedstrijden voor wurgen van arbiter

Daniel Cabot Kerkdijk21 jul 2010, 07:50
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2010, 07:50
Advertentie

In Chili neemt men geen halve maatregelen als het gaat om het beschermen van de scheidsrechters. De Chileense voetbalbond (FFCh) heeft José Pedrozo liefst 27 wedstrijden geschorst omdat de verdediger van Rangers de Talca probeerde om scheidsrechter Marcelo Miranda te wurgen. De Paraguayaan ontstak enkele seconden eerder in woede toen hij zag hoe Miranda rood trok.

In de wedstrijd tegen Deportes Concepcion (3-0) kreeg Pedrozo dertien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. De spelers van Rangers waren op dat moment al aardig verhit. Miranda had een strafschop tot tweemaal toe laten overnemen. Eerst omdat het publiek het veld opkwam en nog een keer omdat de doelman niet op de lijn bleef staan. Na het zien van de rode prent greep Pedrozo letterlijk naar de keel van Miranda en was het aan zijn ploeggenoten te danken dat het niet verder uit de hand liep.

Een tweede aanval werd ook in de kiem gesmoord. De 29-jarige Pedrozo, die al zijn contract heeft ingeleverd en naar zijn vaderland terugkeert, kreeg twintig wedstrijden schorsing voor het naar de keel grijpen van de leidsman, vijf voor zijn tweede agressie en twee voor zijn uitsluiting. De FFCh gaat woensdag contact met de wereldvoetbalbond FIFA opnemen om de straf internationaal te laten gelden.


Bezig met laden …