voetbalzone

Chileense fans in het zwart uit protest tegen vertrek bondscoach Bielsa

Peter Nusselder17 nov 2010, 15:26
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 15:26
Advertentie

Supporters van het Chileens zijn het niet eens met het aanstaande vertrek van bondscoach Marcelo Bielsa. Uit protest tegen het wegsturen van de keuzeheer zal een deel van de fans thuisblijven als Chili het woensdag opneemt tegen Uruguay. De wel aanwezige toeschouwers gaan in het zwart gekleed.

/

Door de protestactie van de Chileense voetballiefhebbers zal het Estadio Monumental in Santiago woensdag slechts deels gevuld zijn tijdens het oefenduel met de Uruguayanen. Duizenden supporters die wel komen zullen niet verschijnen in het gebruikelijke rood, maar dragen stemmig zwart om op die manier hun onvrede te uiten over de plannen om Bielsa uit zijn functie te ontheffen.

De oefenmeester leidde Chili op het WK in Zuid-Afrika naar de laatste zestien, maar lijkt zijn langste tijd als bondscoach te hebben gehad nu Jorge Segovia benoemd is tot de nieuwe voorzitter van de Chileense voetbalbond. Omdat beide heren overhoop liggen met elkaar, lijkt de wedstrijd tegen Uruguay de laatste te zijn voor Bielsa als hoofdverantwoordelijke bij La Roja.

Bezig met laden …