voetbalzone

Chileense feestvreugde resulteert in 135 arrestaties en dertien gewonden

Bart Kruyt22 jun 2010, 10:45
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 10:45
Advertentie

De enorme volksfeesten bij een overwinning van een land op een WK kunnen ook een keerzijde hebben. Dit ondervond de bevolking van Chili maandag na de overwinning op Zwitserland (1-0). Tijdens de feestvreugde heeft de Chileense politie maandagavond in Santiago 135 arrestaties verricht. Zeker dertien mensen raakten gewond, onder wie twaalf agenten.

Na de gewonnen wedstrijd gingen vele mensen de straat op. Op de Plaza Italia in het centrum van Santiago kwamen zo'n 20.000 fans bijeen. Tijdens de festiviteiten ontstond er onrust en richtten zich zeker 200 mensen zich tegen de politie. Er werd onder meer met voorwerpen naar auto's gegooid en er sneuvelden diverse ramen van winkels.

Chili won maandag de tweede groepswedstrijd met moeite van tien man van Zwitserland. Het was ex-Liverpudlian Mark Gonzalez die zijn land de tweede overwinning in de groep bezorgde en daarmee de Zuid-Amerikanen bijna verzekerden van een plekje bij de laatste zestien. Favoriet Spanje en Zwitserland kunnen echter roet in het eten gooien. Mochten de Spanjaarden in de derde speelronde winnen van Chili en Zwitserland van Honduras, komen deze drie ploegen allen op zes punten zal het doelsaldo de doorslag geven.

Bezig met laden …