voetbalzone

Chileense voetbalfans mogen hopen op terugkeer succescoach Bielsa

Bart Kruyt08 dec 2010, 09:14
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2010, 09:14
Advertentie

Succestrainer Marcelo Bielsa keert mogelijk terug als bondscoach van Chili. De oefenmeester stapte vorige maand op bij het Zuid-Amerikaanse land, omdat hij zich solidair toonde aan bondsvoorzitter Harold Mayne-Nicholls, die Bielsa in 2007 had aangesteld. Jorge Segovia zou het stokje overnemen, maar van de rechter mag hij niet beginnen.

/

De in Spanje geboren Segovia won op 4 november de presidentsverkiezingen en beloofde een grote naam aan te stellen als opvolger van Bielsa, waarbij onder meer Frank Rijkaard genoemd werd. Voorlopig kan Segovia daar echter geen werk van maken, want omdat de voorzitter ook banden heeft bij de club Union Espanola, mag hij niet beginnen als voorzitter van de Chileense bond.

Segovia wil zijn werkzaamheden bij Union Espanola niet zomaar opgeven en daarom volgen er op 15 januari, de dag dat de nieuwe bondsvoorzitter eigenlijk zou beginnen, nieuwe verkiezingen. Mayne-Nicholls stelt zich weer beschikbaar en wanneer hij herkozen wordt, is de kans aanwezig dat Bielsa terugkeert als bondscoach. Hij leidde Chili afgelopen zomer voor het eerst sinds twaalf jaar naar een WK.

Bezig met laden …