voetbalzone

Chilenen krijgen ondanks eliminatie heldenontvangst in thuisland

Erik van Dam01 jul 2010, 22:10
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2010, 22:10
Advertentie

De nationale ploeg van Chili is na de uitschakeling op het WK groots onthaald in eigen land. Het team van bondscoach Marcelo Bielsa werd in hoofdstad Santiago door een uitzinnige menigte toegejuicht en op een open bus door de straten geraden. Chili schopte het in Zuid-Afrika tot de kwartfinale. Brazilië was in die ronde met 3-0 te sterk.

/

De technische staf en spelers van de nationale ploeg werden door president Sebastian Pinera lovend toegesproken. “Dit was één van de beste WK’s in de geschiedenis van onze natie. Om ons één van de beste voetballanden ter wereld te mogen noemen, vervult alle Chilenen vol trots.” Bielsa werd door tienduizenden toegezongen en verzocht om trainer te blijven van het nationale team. Media in Chili berichtten deze week dat de Argentijn binnenkort zijn ontslag in gaat dienen.

Chili groeide op het WK uit tot één van de revelaties. Met aanvallend en sierlijk voetbal veroverde de ploeg van Bielsa de voetbalharten van vele liefhebbers. Na de succesvolle poulefase, met overwinningen op Zwitserland en Honduras en een nederlaag tegen Spanje, bleek de achtste finale het eindstation voor de Zuid-Amerikanen. Daarmee boekte Chili de beste prestatie sinds 1962, toen men in eigen land als derde eindigde op het mondiale toernooi.

Bezig met laden …