voetbalzone

Chili bereikt na onderbreking van twee uur weer finale Copa América

Daniel Cabot Kerkdijk23 jun 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2016, 07:00
Advertentie

De finale om de Copa América gaat net als vorig jaar tussen Chili en Argentinië. Een dag na de winst van de Argentijnen op de Verenigde Staten, bereikte ook de titelverdediger weer de eindstrijd van het landentoernooi. Chili was in Chicago met 2-0 te sterk voor Colombia, de vierde zege op rij sinds het verloren groepsduel met Argentinië.

Na elf minuten stond de eindstand al op het scorebord. Charles Aranguiz rondde simpel af, nadat Juan Cuadrado een voorzet in zijn voeten kopte. José Fuenzalida schoot het leer vervolgens ook langs David Ospina, na een schot van Alexis Sánchez op de paal. De wedstrijd moest halverwege enkele uren worden stilgelegd vanwege noodweer.

Toeschouwers werd aangeraden om naar binnen te gaan. De wedstrijd ging na een onderbreking van ongeveer twee uur uiteindelijk weer door. Colombia, met Santiago Arias in de basis, maakte jacht op een aansluitingstreffer, maar de tweede gele kaart voor Carlos Sánchez in de 57e minuut maakte een einde aan de aspiraties van het team van José Pekerman. De finale wordt in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) afgewerkt.

Bezig met laden …