voetbalzone

Chili boekt nipte maar dikverdiende overwinning op Honduras

Peter Nusselder16 jun 2010, 15:23
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2010, 15:23
Advertentie
/

Chili en Honduras hebben hun eerste duel erop zitten. De Zuid-Amerikanen wonnen de krachtmeting met nipt verschil: 1-0. Jean Beausejour zette de zijn ploeg voor de pauze dikverdiend op voorsprong, na een fraaie aanval. Het bleef na rust lang spannend omdat de tweede treffer voor Chili uitbleef, maar Honduras kwam uiteindelijk geen moment in de buurt van de gelijkmaker. Chili neemt hiermee de leiding in Groep H, later op de middag neemt Spanje het op tegen Zwitserland.

Chili en Honduras maakten er in Nelspruit een aantrekkelijk duel van. Dit was overigens voornamelijk aan de Chilenen te danken, die er lustig op los combineerden en trachtten de Hondurese defensie met kort samenspel te ontrafelen. Lange tijd lukte dat evenwel niet en moesten beide ploegen het met name hebben van afstandsschoten. Honduras-goalie Noel Valladares had vooral moeite met een poging van Arturo Vidal.

/

Na ruim een half uur was het echter toch een knappe combinatie die de openingstreffer voor Chili opleverde. Met een fraaie steekpass werd Mauricio Isla op rechts vrijgespeeld, waarna hij de bal ineens voorgaf. Verdediger Sergio Mendoza en Beausejour gleden samen naar de bal toe en in een poging om weg te werken schoot Mendoza tegen zijn opponent aan, waardoor de middenvelder het verdiende doelpunt voor Chili op zijn naam kreeg.

Honduras kwam amper aan aanvallen toe en wist er eigenlijk alleen uit te komen als het Chileense combinatiespel stokte, maar ook bij die uitvallen werd Chili-doelman Claudio Bravo niet in verlegenheid gebracht. Valladares onderscheidde zich aan de andere kant wel, door op formidabele wijze een kopbal van Waldo Ponce van drie meter tegen te houden. Ook de ongrijpbare vleugelaanvaller Alexis Sánchez kon de marge voor Chili niet op twee brengen.

Het gemis van spits David Suazo van Honduras en de Chileense aanvalsleider Humberto Suazo deed zich derhalve voelen, want de Hondurezen waren aanvallend onmachtig en Chili verzuimde om de 2-0 te scoren. Zodoende bleef de spanning in de wedstrijd, maar van een serieus Hondurees slotoffensief was geen sprake. Chili gaat daardoor aan kop in groep H, waarin Spanje later op de middag speelt tegen Zwitserland.

Rapportcijfers
Na afloop van een wedstrijd kunnen er rapportcijfers aan elke speler gegeven worden. Jullie bepalen zo wie er man of the match wordt en op langere termijn zelfs wie de beste spelers van het toernooi zijn. Klik op de wedstrijdpagina om rapportcijfers te geven.

Bezig met laden …