Chili dankt invaller Alexis Sánchez na moeizame ouverture

Demen Bulbul18 jun 2017, 21:52
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2017, 21:52

Chili is het toernooi om de Confederations Cup begonnen met een moeizame overwinning. La Roja leek na een matige tweede helft genoegen te moeten nemen met een gelijkspel tegen Kameroen, maar ging dankzij late doelpunten van Arturo Vidal en Eduardo Vargas uiteindelijk toch nog met de zege aan de haal: 0-2. Vidal kopte negen minuten voor tijd raak uit een voorzet van Alexis Sánchez, waarna Vargas het duel in de blessuretijd op slot gooide nadat diezelfde Sánchez daarvoor een goede kans had gemist.

Sánchez werd aanvankelijk op de reservebank gehouden, maar ook zonder zijn sterspeler maakte Chili een goede indruk in Moskou. Het elftal van bondscoach Juan Antonio Pizzi hanteerde een moordend tempo in de eerste helft en liep de Afrikaanse opponent, met Besiktas-spits Vincent Aboubakar als bekendste speler in de basisopstelling, bij vlagen onder de voet. Eduardo Vargas was al na twee minuten spelen dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot trof de paal.

Kameroen kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Michael Ngadeu-Ngadjui en had het uiteindelijk aan Fabrice Ondoa te danken dat het de thee haalde zonder kleerscheuren. De 21-jarige doelman speelde het afgelopen seizoen slechts twee wedstrijden voor Sevilla Atlético op het tweede niveau in Spanje, maar maakte indruk en hield met sterk keeperswerk onder anderen José Pedro Fuenzalida en Edson Raúl Puch van scoren af. Ondoa had bovendien het geluk dat een doelpunt van Vargas op slag van rust na raadpleging van de videoscheidsrechter werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook in het eerste kwartier na de onderbreking slaagde de kampioen van Zuid-Amerika er niet in de ban te breken, waarna Sánchez alsnog binnen de lijnen werd gebracht teneinde een opening te creëren. Kameroen was sterker uit de kleedkamer gekomen en wist Chili lang van zijn doel af te houden. De Ontembare Leeuwen werden vlak na het inbrengen van Sánchez zelfs gevaarlijk via Benjamin Moukandjo, maar diens vrije trap scheerde rakelings naast het doel van Johnny Herrera, die het Chileense doel verdedigde in plaats van Claudio Bravo.

Chili zette in het laatste kwart van de wedstrijd toch nog een keer aan. Mauricio Isla kreeg achttien minuten voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om te scoren nadat een hoekschop van invaller Leonardo Valencia door iedereen was gemist. De vleugelverdediger ging op een meter of twee van het doel echter ternauwernood aan de bal voorbij en hielp zo de grootste kans uit de tweede helft om zeep. De krachtmeting leek zodoende zonder doelpunten te eindigen, maar Arturo Vidal bepaalde negen minuten voor tijd toch nog anders. De middenvelder kopte na een fraaie voorzet van Sánchez raak tussen twee verdedigers en hielp Chili zo toch nog over het dode punt heen. Vargas maakte er in de blessuretijd ook nog 0-2 van, nadat Sánchez in eerste instantie nog op Ondoa was gestuit.