voetbalzone

Chili is waakzaam: 'Spanje is het gevaarlijkste elftal van het toernooi'

Bart Kruyt23 jun 2010, 17:50
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2010, 17:50
Advertentie
/

Chili beleeft vooralsnog een geweldig WK, met zeges op Honduras en Zwitserland en een eerste plek in de groep tot gevolg, maar de spelers gaan zeker niet naast hun schoenen lopen. In de laatste groepswedstrijd wacht Spanje en Mark González is op zijn hoede: “Spanje is het gevaarlijkste elftal van het toernooi.”

De Spanjaarden moeten aankomende vrijdag winnen om kwalificatie voor de volgende ronde in eigen hand te houden en Chili kan haar borst dan ook natmaken, denkt González. “Het feit dat ze in de eerste twee duels niet zoveel hebben gebracht als verwacht werd, betekent niet dat ze een ander team zijn”, zei de vleugelaanvaller. “Het zijn nog steeds dezelfde spelers en we weten heel goed dat ze veel kwaliteit in huis hebben.”

Chili heeft aan een punt voldoende om zeker te zijn van de volgende ronde, maar kan bij een nederlaag nog gepasseerd worden door Zwitserland. “Dit wordt een speciaal duel, want zij moeten alles geven en ook wij willen winnen”, besloot González, die zelf nog in Spanje voor Real Betis speelde. “We zullen proberen om ons eigen spel te spelen.”

Bezig met laden …