Chili laat kansen tegen Oekraïne onbenut en verliest met nipt verschil

Daniel Cabot Kerkdijk07 sep 2010, 21:54
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 21:54

Oekraïne heeft in aanloop naar het EK van 2012 in eigen land een positief resultaat geboekt. Voor eigen publiek werd Chili, dat deze zomer op het WK in Zuid-Afrika in de achtste finale strandde, verslagen: 2-1. De Zuid-Amerikanen hadden aanvankelijk uitzicht op een vroege voorsprong, maar liepen vervolgens achter de feiten aan.

/

Chili kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden, maar de ploeg van Marcelo Bielsa liet na in Kiev als eerste op voorsprong te komen. Héctor Mancilla en Mauricio Isla waren hier verantwoordelijk voor, al had doelman Andrei Dikan hier ook een aandeel in. Chili leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar juist op dat moment knalde Yaroslav Rakitskiy de bal hard achter Luis Antonio Marin: 1-0.

Na de hervatting verdubbelde Oekraïne de voordelige marge. Het was Oleksandr Aliyev die met een krachtig schot in de linkerhoek van Marin de wedstrijd voortijdig besliste. Enkele minuten voor het eindsignaal zette Isla in Kiev de eindstand op het scorebord. Na een pass van Pedro Morales schoot Isla de bal kruiselings achter Dikan: 2-1. Tot meer was de ploeg van Bielsa niet in staat.