voetbalzone

Chili tikt Nieuw-Zeeland in drie minuten tijd omver in oefenduel

Erik van Dam09 jun 2010, 15:56
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2010, 15:56
Advertentie

Chili heeft haar generale repetitie voor het WK-duel met Honduras met winst afgesloten. La Roja won woensdagmiddag zonder veel moeite van Nieuw-Zeeland, dat eveneens present is op de eindronde. Gonzalo Fierro ('69) en Esteban Paredes ('72) zorgden in een kort tijdsbestek voor een 2-0 zege. Paredes zag voor rust nog een goal afgekeurd worden.

/

Nieuw-Zeeland paste lange tijd handig de buitenspelval toe, waardoor Chili telkens opnieuw aan een aanval moest beginnen. Uiteindelijk slaagden Fierro en Paredes er toch nog in om de ploeg te kloppen. Met de zege sluit Chili een uitstekende serie oefeninterlands op weg naar WK af. Begin vorige maand klopte de ploeg van Marcelo Bielsa Trinidad & Tobago (2-0), waarna een nipte nederlaag tegen Mexico (0-1) volgde. Vervolgens wonnen de Chilenen echter alles; van Zambia (3-0), Noord-Ierland (1-0) en Israël (3-0).

Na de ontmoeting met Honduras treft Chili, dat de kwalificatie in Zuid-Amerika op één punt afstand van Brazilië besloot, nog Zwitserland en Europees kampioen Spanje. Nieuw-Zeeland op haar beurt opent het bal met een krachtmeting met Slowakije. Daarna treden de Kiwi’s nog aan tegen regerend wereldkampioen Italië en Paraguay.

Bezig met laden …