Chili verslaat Suárez en consorten en geeft Bielsa passend afscheid

Daniel Cabot Kerkdijk18 nov 2010, 06:04
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 06:04

Chili heeft woensdagavond lokale tijd afscheid genomen van bondscoach Marcelo Bielsa. De Argentijnse keuzeheer, die onlangs zijn vertrek aankondigde omdat bondspreses Harold Mayne-Nicholls de presidentsverkiezingen verloor, keek tevreden toe hoe zijn ploeg met 2-0 te sterk was voor een zwak Uruguay.

/

Alexis Sánchez maakte de 1-0 door Jorge Fucile te slim af te zijn en Fernando Muslera te passeren. De doelman van Lazio maakte een onzekere indruk en moest na rust nog een treffer incasseren. Dat was grotendeels zijn schuld. Arturo Vidal zag hoe zijn schot van afstand tot de verdubbeling van de voorsprong en de eindstand leidde.

Uruguay speelde bijna een uur met tien man omdat Walter Gargano veel te hard een duel inging en rood kreeg. Ajax-aanvaller Luis Súarez speelde alleen de eerste helft. Onder leiding van Bielsa speelde Chili vijftig interlands en werden 28 wedstrijden gewonnen, eindigden zeven duels in gelijkspel en gingen er vijftien interlands verloren. Het is nog niet bekend wie de opvolger van Bielsa wordt.