voetbalzone

Chili vreest niet langer voor haar afwezigheid op het WK

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2009, 07:07
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2009, 07:07
Advertentie

Chili haalt weer opgelucht adem. Rangers de Talca heeft donderdagavond lokale tijd namelijk besloten om de rechtszaak tegen haar degradatie uit de hoogste divisie in te trekken. Daardoor ontkomt het Zuid-Amerikaanse land, dat zich had geplaatst voor het komende WK in Zuid-Afrika, naar alle waarschijnlijkheid aan een schorsing door wereldvoetbalbond FIFA.

Rangers had drie punten in mindering gekregen omdat de club zes buitenlanders had opgesteld, een meer dan toegestaan. Mede door de puntenaftrek degradeerde de club uit de hoogste afdeling. Rangers stapte afgelopen week echter naar de burgerrechter en die beval donderdag de play-offs om promotie en degradatie in Chili uit te stellen in afwachting van het vonnis.

De FIFA, die niet is gediend van politieke en juridische inmenging in competities, gaf de Chileense voetbalbond (FFCh) 72 uur om de zaak op te lossen. Zo niet, dan zou de mondiale organisatie zich beraden op een schorsing. Daardoor had Chili het komende WK kunnen mislopen. Chili plaatste zich achter Brazilië en Paraguay als derde Zuid-Amerikaans land voor de mondiale eindronde.

Bezig met laden …