voetbalzone

Chili waarschuwt Nederlands elftal alvast: ‘We willen als eerste eindigen’

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2014, 00:20
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 00:20
Advertentie

Jorge Sampaoli ziet al uit naar de confrontatie met Nederland, komende maandag in Sao Paulo. Chili plaatste zich woensdag voor de achtste finales van het WK in Brazilië. Na een 3-1 overwinning op Australië volgde een verrassende 0-2 overwinning op titelverdediger Spanje.

“We willen winnen om eerste in de groep te worden”, stelde de bondscoach van Chili. De 0-2 zege betekende de pijnlijke aftocht van de regerend wereldkampioen, die in zijn eerste duel op het WK in Brazilië was vernederd door Oranje (1-5). “Ik ben zeer blij met ons spel. Het team was er klaar voor en heeft zijn kwaliteiten getoond”, was Sampaoli lovend.

In 1998 en 2010 overleefde Chili ook al de groepsfase van een WK. Alexis Sánchez roemde zijn team: “We toonden de wil en de moed om een grootse prestatie neer te zetten”, zei de aanvaller. “Het is mijn droom om wereldkampioen te worden. We willen iets speciaals presteren met deze jonge groep.” Alexis sloot af met een compliment voor Spanje. “Niemand heeft meer voor het voetbal gedaan dan zij.”

Bezig met laden …