Chili wint Copa América opnieuw ten koste van Argentinië

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2016, 06:30
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2016, 06:30
/

Chili heeft net als vorig jaar wederom ten koste van Argentinië het toernooi om de Copa América gewonnen. In 120 minuten vol temperament kwam het scorebord niet in beweging, waardoor strafschoppen de doorslag moesten geven. De penaltyserie in het Metlife Stadium eindigde in 4-2 in het voordeel van de Chilenen, mede door een misser van Lionel Messi.

Chili had in een temperamentvolle eerste helft het beste van het spel, maar wist dat niet in doelpunten tot uitdrukking te brengen. Sergio Romero had een aantal goede reddingen in huis en hield la selección albiceleste daarmee op de been. Claudio Bravo stond aan de andere kant van het veld niet toe dat de titelverdediger op achterstand kwam.

Halverwege stonden Chili en Argentinië al met tien man op het veld. Marcelo Diaz kreeg een tweede gele kaart voor een overtreding op Messi, terwijl Marcos Rojo voor een tackle van achteren op Arturo Vidal een directe rode kaart kreeg. In de strafschoppenserie trok Chili aan het langste eind, net als vorig jaar.

Messi en Vidal misten, Bravo keerde de inzet van Lucas Biglia en Nicolas Castillo, Charles Aranguiz, Jeau Beausejour en Francisco Silva scoorden voor de Chilenen: 4-2. Het was zodoende voor de Argentijnen de derde verloren finale op rij, nadat ook al de eindstrijd van het WK in Brazilië verloren ging.