voetbalzone

China schrapt interland met Zuid-Afrika door storing luchtvaart

Erik van Dam23 apr 2010, 13:46
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2010, 13:46
Advertentie

De oefeninterland tussen China en Zuid-Afrika, oorspronkelijk gepland voor volgende week, gaat niet door. China heeft besloten de wedstrijd te schrappen vanwege de problemen in de Europese luchtvaart. Die ligt al enige tijd in de war door as uit een IJslandse vulkaan dat in de lucht blijft hangen. Zuid-Afrika moet dan ook op zoek naar een nieuwe tegenstander.

Donderdag oefende de aanstaand gastheer van het wereldkampioenschap nog tegen Noord-Korea. De bedoeling was om vervolgens door te reizen richting China en ook daar een oefenwedstrijd te spelen. De Chinese bond steekt daar echter een stokje voor. “De vluchten tussen China en Europa zijn verstoord door de vulkanische as. We kunnen de spelers dan ook niet garanderen dat ze weer op tijd terug zijn bij hun club”, aldus de bond.

“We voelden ons genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten. We zien ernaar uit de oefeninterland tegen Zuid-Afrika op een later moment af te werken.” China slaagde er niet in zich door de kwalificatiecyclus heen te loodsen voor een plaatsbewijs op het WK. Zuid-Afrika is als gastland automatisch van de partij; het speelt tegen Frankrijk, Uruguay en Mexico.

Bezig met laden …