voetbalzone

China stuurt tieners naar Barcelona voor driejarige voetbalopleiding

Peter Nusselder13 mei 2010, 11:08
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2010, 11:08
Advertentie

Een veertigtal Chinese junioren, allen niet ouder dan 15, wordt geselecteerd om in juni bij Barcelona te komen trainen. Het is het startsein van een groot project van de Chinese voetbalbond (CFA), waarmee talentvolle voetballers de kans krijgen om zich in Europa verder te ontwikkelen. De jonge spelers worden door scouts van Barcelona uitgekozen tijdens een trainingskamp in China.

De uitverkoren junioren zullen vervolgens de komende drie jaar verblijven bij tal van clubs die gelieerd zijn aan Barcelona. “De CFA hoopt ongeveer veertig spelers naar Spanje te kunnen sturen, om zo in de toekomst gegarandeerd te zijn van drie goede spelers voor elke positie op het veld”, legt Sun Zhedong van de CFA de gedachte achter het jeugdproject uit in de Chinese media.

De woordvoerder weet overigens nog niet of er daadwerkelijk veertig gelukkigen zullen zijn. “Als de scouts van Barcelona denken dat er maar dertig jongens goed genoeg zijn, zullen we hun oordeel volledig respecteren. De uiteindelijke beslissing wie er naar Europa gaan ligt helemaal bij de Spaanse club.” In de komende vijf jaar wil de CFA in totaal vijfhonderd tieners naar Europa sturen voor een voetbalopleiding.

Bezig met laden …