voetbalzone

China zegt samenwerking met Petrovic op

04 jul 2008, 16:11
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2008, 16:11
Advertentie
Vladimir Petrovic wordt verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling van China in de race om WK-kwalificatieticket. De Aziatische grootmacht zag geen aanleiding om het aflopende contract van de 53-jarige bondscoach te verlengen.

De Serviër reageert op de officiële website van de Chinese voetbalbond (AFC) teleurgesteld op het besluit. "De mislukte kwalificatiereeks zit mij behoorlijk dwars, maar ik heb ook mooie dingen meegemaakt. Ik had te weinig tijd veranderingen door te voeren en om de gewenste resultaten te behalen."

In de race om een WK-ticket strandde China in de derde ronde. In de eerste vijf ontmoetingen sprokkelde de WK-deelnemer van 2002 slechts drie punten bijeen. Na de nederlaag tegen Irak op 14 juni eisten de Chinese supporters zijn ontslag en zelfs de 0-1 zege bij Australië twee weken later was niet voldoende om zijn baan te houden.

De Chinese voetbalbond gaf nog geen duidelijkheid over wie de voormalig succescoach van Dalian Shide moet opvolgen. China is in de kwalificatiecyclus voor de Azië Cup van 2011 ingedeeld met Libanon, Syrië en Vietnam.
Bezig met laden …