voetbalzone

Chinese bond leent Olde Riekerink van Ajax voor Asian Cup

Erik van Dam01 dec 2010, 14:59
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 14:59
Advertentie

Ajax zal hoofd jeugdopleidingen Jan Olde Riekerink deze maand afstaan aan de Chinese bond, meldt de club op de officiële website. Olde Riekerink gaat het Chinese nationale team bijstaan in de rol van technisch adviseur, als de ploeg zich voorbereidt op de Asian Cup van volgend jaar. In januari gaat dat toernooi officieel van start in Qatar.

/

De Amsterdammers sloten ruim een jaar geleden een meerjarige overeenkomst de Chinese bond (CFA) en werden zodoende officieel partner voor de gehele jeugdopleiding van de CFA. Vanwege die rol was Olde Riekerink in oktober van dit jaar ook al op bezoek in China om de coaches van Onder 17 en Onder 19 te begeleiden. De Chineze bondscoach Gao Hongbo was daarbij ook aanwezig.

Op uitnodiging van de hoogste baas van de Chinese voetbalbond (Wei Di) krijgt dat bezoek deze maand een vervolg, waarbij dit keer het Chinese nationale elftal centraal staat. “Ik voel me zeer vereerd en vind het bovendien erg leuk dat ik deze taak voor de Chinese nationale ploeg op me mag nemen”, geeft Olde Riekerink aan. “Het is een mooie uitdaging om mijn ervaring, kennis en inzicht aan de ambitieuze nationale ploeg over te brengen. In China is voetbal de grootste sport, en met meer dan 1,4 miljard inwoners betekent dat genoeg potentieel.”

Bezig met laden …