voetbalzone

Chinese bondspreses: ‘Alleen types als Hiddink halen we nog naar China’

Bart Kruyt04 feb 2010, 10:18
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2010, 10:18
Advertentie

Maandagavond meldde Voetbal International dat Guus Hiddink in China aan de slag gaat. Als het aan de bondsvoorzitter van de Chinese voetbalbond ligt, mag de voormalig trainer van PSV meteen komen. “Als we een buitenlandse trainer aantrekken, moet dat geen tweederangs oefenmeester zijn, maar een echte topper”, vertelde Wei Di in een interview met Sina.com.

/

Of Hiddink daadwerkelijk bondscoach van China wordt, is uiterst onzeker, maar Wei heeft aangegeven dat China alleen nog voor echte toppers gaat. “Als we besluiten om een buitenlandse trainer te halen, dan moet hij tot de echte top behoren. Geld speelt dan geen rol”, benadrukte Wei. Tot die tijd is er geen reden om de huidige bondscoach Gao Hongbo te vervangen.

Hongbo verving de Serviër Vladimir Petrovic die China niet naar het WK 2010 in Zuid-Afrika kon leiden. Onder de Hongbo kwalificeerde China zich wel voor de Azië Cup, maar door slechte resultaten wordt er gespeculeerd over zijn eventuele ontslag. De Chinezen kenden eerder succesvolle tijden met een buitenlandse coach. In 2002 bereikte het land het WK onder leiding van een andere Serviër, Bora Milutinovic.

Bezig met laden …