voetbalzone

Chinese media zien het 'slechtste nationale elftal uit de historie'

Bart Kruyt16 nov 2010, 07:25
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2010, 07:25
Advertentie

De Chinese ploeg heeft er dinsdag flink van langs gekregen in de nationale kranten. Het elftal werd maandag uitgeschakeld op de Asian Games, na een 3-0 nederlaag in eigen huis tegen Zuid-Korea. “Dit elftal heeft het toernooi gebruikt om te laten zien dat zij het slechtste Chinese elftal uit onze historie is”, schreeuwde Yangtze Evening News.

China won weliswaar van Kirgizië en Maleisië, maar was geen partij voor Japan en Zuid-Korea en werd dan ook al in de achtste finales uitgeschakeld. “Vooral het verlies tegen Zuid-Korea was een belediging voor de fans en biedt weinig hoop voor de toekomst”, schreef Sina. De krant organiseerde ook een poll, waarbij 91 procent van de ondervraagden aangaf geen vertrouwen te hebben in de nationale elf.

Bondscoach Sun Wei lijkt haast zeker ontslagen te worden. “Ik wil daar niet op reageren, want ik heb er geen enkele invloed op”, zei de keuzeheer. “Als de bond mijn contract wil verscheuren, dan zal ik binnenkort wel wat horen. Ik blijf me inzetten voor de Chinese ploeg, maar kan niet ontkennen dat dit toernooi teleurstellend is verlopen.”

Bezig met laden …