voetbalzone

Chinese miljoenen lonken voor Tevez na interessante belofte uit Shanghai

Yanick Vos09 dec 2016, 13:47
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2016, 13:47
Advertentie

Shanghai Shenhua gaat er alles aan doen om Carlos Tévez naar de Chinese Super League te halen. Technisch directeur Wu Jingui zegt ‘alles uit de kast’ te gaan halen om de Argentijn naar China te lokken. De aanvallende middenvelder van Boca Juniors gaf deze week aan nog geen keuze gemaakt te hebben over zijn toekomst, maar de Chinese topclub rekent op zijn komst. “Waar een wil is, is een weg”, aldus de technische man van Shanghai Shenhua.

/

Eerder dit jaar werd het Chinese transferrecord drie keer verbroken in een week tijd door de komst van Ramires, Jackson Martinez en Alex Teixeira. Voor de Braziliaan Hulk werd liefst 56 miljoen euro neergeteld. Ondanks de vele uitgegeven miljoenen, waarschuwt Jingui de Chinese clubs voor de dure westerse spelers, die het vaak na een jaar voor gezien houden in China. “Zaakwaarnemers proberen hun spelers onder te brengen bij een Chinese club, waarna ze na een jaar vertrekken met een hoge vergoeding”, aldus de technisch directeur volgens FourFourTwo. “We zijn inderdaad de domme ‘nieuwe rijken’, met genoeg geld om te verbranden.”

Ondanks de waarschuwing aan anderen, hoopt Shanghai Shenhua op de komst van Tévez. “De trainer (Gus Poyet, red.) en de club zijn het eens dat het noodzakelijk is om een speler van dit kaliber aan te trekken. We halen alles uit de kast om deze deal te bezegelen. Waar een wil is, is een weg.”

Bezig met laden …