voetbalzone

Chinese voetbalbond wil talenten onderbrengen bij Ligue 2-club Metz

Daniel Cabot Kerkdijk08 sep 2010, 20:24
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2010, 20:24
Advertentie

Een delegatie van de Chinese voetbalbond (CFA) is vier dagen in Frankrijk om te bekijken of FC Metz, uitkomend in de Ligue 2, een opleidingsinstituut kan worden voor Chinese jeugdspelers. De tweevoudig bekerwinnaar van Frankrijk heeft al sinds 2004 sterke banden met de Chinese provincie Chengdu en de lokale club aldaar, Chengdu Blades.

Het is de bedoeling van Metz om de Chinese jeugdspelers de best mogelijke scholing, medische en sportieve omstandigheden te bieden op het trainingscomplex van de club. De samenwerking tussen de Les Grenats en Chengdu heeft inmiddels een eerste exponent opgeleverd, de negentienjarige Ti Yeng heeft vrijdag na een proefperiode van bijna een jaar een profcontract getekend bij de club.

De eerste Chinese speler die op professioneel niveau acteerde in Frankrijk was Li Jin Yu, die in het seizoen 1998/99 op de velden te bewonderen was bij AS Nancy. Een succes werd dat overigens niet, de spits speelde slechts zes wedstrijden in het shirt van de Fransen en keerde daarna terug naar China.

Bezig met laden …