voetbalzone

'Chivas meldt zich weer voor Koeman'

22 nov 2008, 12:09
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2008, 12:09
Advertentie
Volgens diverse Mexicaanse media heeft Chivas Guadalajara weer aangeklopt bij Ronald Koeman. De werkloze Nederlander moet bij Chivas de opvolger worden van Efraín Flores, die na de uitschakeling in de Copa Suramericana deze week door het Braziliaanse Internacional de Porto Alegre zijn contract inleverde.



Enkele maanden geleden bezocht Koeman al een wedstrijd van Chivas. Naar zijn eigen zeggen was dat om een idee te krijgen van het Mexicaanse voetbal en omdat voorzitter Jorge Vergara hem al tijden geleden had uitgenodigd voor het bezoeken van een wedstrijd. De hoogste sportbestuurder sprak toentertijd al zijn vertrouwen in Flores uit.

Naast de uitschakeling in de Copa Suramericana wist Chivas zich ook niet te plaatsen voor de play-offs van het Torneo Apertura, waardoor het seizoen ten einde is. "Ik vind Mexico wel een mooi voetballand en sprak er bij PSV regelmatig over met Carlos Salcido", vertelde Koeman destijds in De Telegraaf. "Het zou me niet verbazen als ik hier toch een keer beland. Uitsluiten doe ik niets."

Koeman was voor het laatst werkzaam in Spanje bij Valencia, waar hij na een 5-1 nederlaag tegen Athletic Bilbao zijn koffers mocht pakken. Wel slaagde hij erin om de Copa del Rey te veroveren. In het verleden was de voormalig Europees kampioen van 1988 tevens verantwoordelijk voor de selecties van Ajax, Benfica en PSV.
Bezig met laden …