voetbalzone

Chivas sluit komst Koeman voorlopig uit

14 sep 2008, 10:00
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2008, 10:00
Advertentie
Ronald Koeman twijfelt over Chivas Guadalajara, maar de Mexicaanse topclub lijkt een streep te hebben gezet door de komst van de Nederlander. Althans, voorlopig. Volgens Jorge Vergara zal coach Efrain Flores, niet ontslagen worden noch opstappen. Desondanks bekeek Koeman zaterdag wel de wedstrijd tegen Pachuca.

Na afloop van het met 5-2 verloren duel was Vergara duidelijk in zijn bewoordingen. "Efrain heeft nooit gedacht aan opstappen, zelfs niet toen hij wist dat Ronald Koeman de wedstrijd kwam bekijken", verduidelijkte de eigenaar van Chivas. "Hij heeft er geen problemen mee. Hij zal namelijk nooit opstappen en hij weet dat ik hem niet zal ontslaan. Vraag mij maar in december naar Koeman. Misschien heb ik dan wel wat meer nieuws."

De uitspraken van Vergara zijn opmerkelijk. De flamboyante zakenman staat juist bekend om zijn geringe geduld met trainers. Na de overname in 2002 hadden liefst acht trainers de selectie van Chivas over hun hoede. Daniel Guzman, Eduardo de la Torre, Hans Westerhof, Benjamin Galindo, Juan Carlos Ortega (slechts twee wedstrijden), Xavier Azcargorta, José Manuel de la Torre en nu dus Flores.

Flores kreeg de selectie van Chivas op de tiende speeldag van het Torneo Apertura van 2007 onder zijn hoede. Sindsdien prijken er op zijn conduitestaat tien overwinningen, elf gelijkspelen en zes nederlagen. Door het verlies tegen Pachuca heeft de ploeg na acht competitiewedstrijden slechts zeven punten vergaard.

Koeman laste na zijn gedwongen vertrek bij Valencia een rustperiode in. "Normaal gesproken zoek ik voor volgend seizoen iets dichters bij huis", vertelde Koeman zaterdag in De Telegraaf. "Maar uitsluiten doe ik niets. Het is sowieso goed om mijn horizon wat te verbreden en te kijken hoe het er hier in Mexico aan toe gaat."

De 45-jarige oud-international wees eerder het aanbod bondscoach te worden af. "Ik vind Mexico wel een mooi voetballand en sprak er bij PSV regelmatig over met Carlos Salcido. Het zou me niet verbazen als ik hier toch een keer beland."
Bezig met laden …