voetbalzone

Chivu staakt pogingen om Roemenië naar EK te helpen en stopt

Bart Kruyt21 mei 2011, 13:54
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2011, 13:54
Advertentie

Voor Roemenië gaat het nog erg lastig worden om het EK van 2012 te bereiken. De ploeg staat na vijf wedstrijden voorlaatste in Groep D en moet haar jacht op ploegen als Frankrijk, Wit-Rusland en Bosnië nu ook nog eens hervatten zonder Cristian Chivu. De verdediger van Internazionale stelt zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg.

/

De dertigjarige Chivu heeft aangegeven dat hij zich volledig op zijn clubcarrière wil gaan richten. “Twee weken geleden heeft Chivu met bondscoach Razvan Lucescu gesproken en die heeft nog geprobeerd om Cris op andere gedachten te brengen, maar tevergeefs”, zei Ionut Lupescu van de Roemeense voetbalbond. “Ik wil Cris bedanken voor zijn inzet in het nationale elftal.”

Chivu speelde in totaal 75 interlands voor de Roemeense ploeg, maar kampt de laatste tijd steeds vaker met pijntjes en vindt het daarom tijd om zich volledig op Internazionale te richten. Roemenië heeft in de EK-kwalificatiecyclus vijf punten gehaald uit vijf wedstrijden; Frankrijk is koploper in de groep met twaalf uit vijf.

Bezig met laden …