voetbalzone

Cho hoopt als nieuwe bondscoach Zuid-Korea enthousiasme te brengen

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2010, 09:49
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2010, 09:49
Advertentie

Cho Kwang-Rae is de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. De trainer zal de Zuid-Koreaanse club Gyeongnam FC verruilen om bij de nationale bond de opvolger van Huh Jung-Moo te worden. De voornaamste taak van Cho als nieuwe keuzeheer is het brengen van ‘enthousiasme’ bij de Zuid-Koreaanse voetbalbond, zo liet hij dinsdag weten.

Hoewel het nog niet officieel door de bond bevestigt is, is de overgang van Cho inmiddels rond. Naar verluidt zal het nieuws pas woensdag wereldkundig gemaakt worden. Cho zelf kijkt inmiddels alvast vol vertrouwen in de toekomst. “Het is een grote eer om de nationale trainer te zijn”, zo gaf hij te kennen. “Ik ben niet bang om de nationale ploeg te leiden. Ik heb er hard voor gewerkt om dit te bereiken. Nu wil ik dat het enthousiasme overslaat op het Zuid-Koreaanse volk.”

Cho was zelf in de jaren zeventig en tachtig actief als middenvelder in het nationale ploeg. Met zijn ploeg Gyeongnam neemt hij op dit moment de vierde plaats in na twaalf speelrondes in de vijftien teams tellende K-League. Zijn eerste test staat komende maand op het programma, wanneer Zuid-Korea het op 11 augustus opneemt tegen Nigeria, ter voorbereiding op de Azië Cup in Qatar in januari volgend jaar.

Bezig met laden …