voetbalzone

Chovanec: 'We moeten agressief zijn, actief zijn'

16 sep 2009, 19:22
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2009, 19:22
Advertentie
Voor Jozef Chovanec betekent de Europa League-ontmoeting met PSV een weerzien met zijn voormalig werkgever. De coach van Sparta Praag was in zijn actieve carrière als verdediger tussen 1988 en 1991 actief voor de Eindhovenaren, en veroverde twee keer de landstitel. "Mooie herinneringen, mijn tijd bij PSV was voor mij zeer belangrijk en ook succesvol", vertelde Chovanec woensdag op de persconferentie.

"Er heerste een positieve sfeer, we werden kampioen en we speelden in de Europa Cup. Ook persoonlijk was het een mooie tijd, omdat mijn dochter in Nederland is geboren." Chovanec, die ook algemeen directeur is, is zich bewust van de kracht van PSV. "Ik vind PSV een evenwichtige en sterke tegenstander. Ik heb de laatste wedstrijden van hen gezien en vond hen erg stabiel, met goede prestaties ook."

"Het is een fitte ploeg en ik denk dan ook dat het een zeer moeizame wedstrijd gaat worden. We moeten agressief zijn, actief zijn”, zegt Chovanec, die desgevraagd ook zei dat hij wel degelijk is beïnvloed door de trainers in Nederland uit zijn tijd. "Guus Hiddink, Bobby Robson, natuurlijk. Ik houd van het Nederlandse voetbal. Nederland heeft uitstekende spelers en goede trainers voortgebracht."
Bezig met laden …