voetbalzone

Chris Woerts weet meer over Feyenoord-target: ‘Kans op slagen is 50 procent’

Sam Vreeswijk28 jul 2023, 08:12
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

De kans dat Feyenoord zich deze zomer gaat versterken met Ayase Ueda, is volgens Chris Woerts ongeveer vijftig procent. Dat vertelde hij donderdagavond in De Oranjezomer. Feyenoord wordt al enige tijd gelinkt aan de 24-jarige spits van Cercle Brugge, en volgens Woerts hebben Feyenoord en Ueda al een akkoord bereikt. Of Cercle ook akkoord gaat, is echter nog maar de vraag.

“Feyenoord wil heel graag die Ueda halen, van Cercle Brugge”, begint Woerts. “Feyenoord en de speler zijn er al uit, maar de zaakwaarnemer van Ueda zit nu in Brugge om te kijken of ze er met de club uit kunnen komen. Het schijnt gecompliceerd te zijn, niet een appeltje-eitje. De kans dat het niet doorgaat is denk ik fifty-fifty.”

Technisch directeur Carlos Avina van Cercle liet eerder al tegenover Het Laatste Nieuws weten zijn speler niet zonder slag of stoot te laten gaan. "Zij (Feyenoord, red.) kennen ons standpunt, ze weten dat er boter bij de vis moet komen én hoeveel. Wij zijn niet gehaast. Ueda heeft vorige zomer bij ons getekend tot 2026 én ik ben ervan overtuigd dat hij ook volgend seizoen zijn al jarenlang opwaarts evoluerende scorecurve zal aanhouden."

De Japanner zou naar verluidt, inclusief bonussen, zo’n tien miljoen euro moeten gaan kosten. Ueda kwam afgelopen seizoen tot liefst 23 treffers in Belgische dienst. De aanvaller was daarmee een van de sterkhouders bij Cercle, dat als zesde eindigde in de Jupiler Pro League. In de reguliere competitie kwam de 24-jarige goalgetter tot achttien treffers. In de play-offs om een Conference League-ticket kwamen daar nog eens vier treffers bij. De Japanner kende zodoende een uitstekend debuutseizoen in Europa. Geheel fit is Ueda op dit moment niet. De goaltjesdief liep in de vriendschappelijke interland van Japan tegen El Salvador (6-0 winst Japan) een spierscheuring in de lies op, al maakte hij inmiddels wel zijn rentree in de voorbereiding.

Bezig met laden …