voetbalzone

Cijfers geven Milik gelijk: niemand in Eredivisie heeft meer rendement

Bart Kruyt23 feb 2016, 06:55
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2016, 06:55
Advertentie

Arek Milik is de meest besproken Ajacied van dit moment. De aanvaller baalt van het feit dat hij in de topwedstrijden vaak op de bank moet plaatsnemen en sprak afgelopen zaterdag in de Poolse pers harde woorden. Een dag later liet hij zijn voeten spreken tegen Excelsior.

/

Milik maakte twee prachtige doelpunten tegen de Rotterdammers en hoopt aan Frank de Boer te hebben bewezen dat hij altijd moet spelen. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de cijfers in ieder geval in zijn voordeel spreken: in de Eredivisie is er geen enkele speler die meer rendement heeft dan Milik. De Pool scoorde sinds hij neerstreek bij Ajax 22 keer in de Nederlandse competitie en schreef 10 assists op zijn naam, in 2872 speelminuten.

Milik heeft gemiddeld 90 minuten nodig voor een doelpunt of een assist en blijft daarmee PSV’er Luuk de Jong (4806 minuten, 37 goals en 15 assists, 92 minuten per goal of assist) en Memphis Depay (2563 minuten, 22 goals en 5 assists, 95 minuten per goal of assist) voor. Er is bij deze statistiek alleen gekeken naar spelers die minstens 1000 minuten hebben gespeeld sinds Milik op de Nederlandse velden actief is.

Sinds zijn komst naar Ajax zijn er maar vier spelers in de Eredivisie die verhoudingsgewijs scherper schieten, te weten Ruud Boymans (percentage van 35,9 procent), Jeff Stans (31,3 procent), Dirk Kuyt (31,1 procent) en Michael de Leeuw (30 procent). Bij Milik resulteerde 28,2 procent van zijn doelpogingen in een goal. Aankomend weekend speelt Ajax thuis tegen het in vorm verkerende AZ.

Bezig met laden …