voetbalzone

Cillessen: ‘Balotelli is blijkbaar zo’n ijskoude dat hij nog langer wachtte’

Daniel Cabot Kerkdijk02 okt 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2013, 07:00
Advertentie

Jasper Cillessen kon niet voorkomen dat Ajax dinsdagavond in de groepswedstrijd van de Champions League tegen AC Milan genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel. Na de rake kopbal van Stefano Denswil versierde Mario Balotelli een strafschop, na een vermeende charge van Mike van der Hoorn, en benutte hij zelf de toegekende elfmetertrap. Cillessen hoopte op een vrije trap voor een schwalbe, maar kon zijn ogen niet geloven toen hij zag hoe de arbiter naar de stip wees.

''Mike zei na afloop in de kleedkamer ook dat hij juist door Balotelli naar de grond getrokken werd. Dat is dus extra zuur”, vertelde Cillessen na afloop tegen NUsport. Balotelli staat bekend als een specialist in het nemen van strafschoppen, al miste hij vorige maand tegen Napoli de eerste penalty in zijn loopbaan. ''Toen mikte hij rechts. Daarom maakte ik nu een voorbeweging die kant op, in de hoop hem uit zijn evenwicht te halen”, blikte Cillessen terug.

“Maar hij is blijkbaar zo'n ijskoude dat hij nog langer wachtte en raak schoot.” De ex-keeper van NEC erkent echter dat hij geen specialist is als het gaat om strafschoppen. ''Ik ben dramatisch met penalty’s. Ik heb er nog nooit één gepakt, in elk geval niet sinds ik in de Eredivisie keep.''

Bezig met laden …